"Niet alle proffen zagen er de humor van in"

Wat zou de wereld zijn zonder een goede studentikoze grap? Dat moet zeker Hiram Yahir Salas Romero gedacht hebben alvorens hij zijn diploma ging afhalen tijdens de jaarlijkse uitreiking op de Universidad Autonoma de Ciudad Juarez in Mexico. Terwijl de andere afgestudeerden zich in de traditioneel vereiste kledij gestoken hadden, liet Romero zich eerder van zijn heldhafstigste kant zien. Tot hilariteit van de (meeste) aanwezigen, maar een aantal proffen bleken minder geamuseerd.

De 22-jarige rechtenstudent was maar al te trots dat hij zijn diploma gehaald had en vond dat een andere 'dress code' gepast was om zijn afstuderen te vieren. Maar die 'dress code' werd niet door iedereen gesmaakt.

Romero op nieuwswebsite The LadBible: "Ik hoorde sommigen me uitjouwen toen ik naar het podium stapte, terwijl de ceremoniemeester iedereen nog eens op het 'plechtige karakter' van de uitreiking wees. Ook op het podium was duidelijk dat niet iedereen gelukkig was. Sommigen keken eerder somber naar mij. Al denk ik dat ik wel een lachje op het gezicht van de rector getoverd heb."

Romero droeg ook een bordje mee waarop te lezen stond: "Voor de liefde van mijn leven: mijn moeder." Romero: "Mijn moeder heeft me niet alleen gesteund tijdens mijn studiejaren, maar ze heeft ook voor dit Spiderman-kostuum betaald."

"Waarom Spiderman? Omdat hij een inspiratiebron voor me is: hij is een mens met problemen, die toch anderen wil helpen met zijn speciale krachten en met zijn verstand."

Meest gelezen