Oprichter Nike schenkt bijna miljard aan een goed doel

Phil Knight, de oprichter van sportartikelenbedrijf Nike, heeft deze week bijna 1 miljard dollar aan aandelen Nike geschonken aan een goed doel. Het is niet bekend aan welke filantropische instelling de donatie werd gedaan. Knight en zijn vrouw Penelope zouden wel betrokken zijn bij dat goede doel.

De Amerikaanse miljardair Phil Knight heeft 12 miljoen aandelen van Nike, ter waarde van 990 miljoen dollar, geschonken aan een goed doel. Het is niet bekend aan welk goed doel hij het geld heeft gedoneerd.

Het fortuin van de tachtigjarige Knight zou rond de 32 miljard dollar liggen. Hij gaf eerder al honderden miljoenen dollar aan de Universiteit van Oregon en Stanford University.

Knight is niet de eerste Amerikaanse miljardair die een deel van zijn fortuin schenkt aan een goed doel. Ook andere Amerikaanse multimiljardairs zoals Microsoft-oprichter Bill Gates en de bekende belegger Warren Buffett hebben miljardenschenkingen gedaan aan goede doelen.

Vorige maand kondigde oprichter en topman van Amazon en 's werelds rijkste persoon Jeff Bezos aan 2 miljard dollar te zullen doneren aan onderwijsprojecten voor armen en aan voedsel en onderkomens voor dakloze families.

Meest gelezen