87-jarige kandidaat in Brussel een week voor de verkiezingen overleden

Molenbekenaar Christian Boone is vannacht overleden. De 87-jarige Boone Hij was de oudste kandidaat in Molembeek voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Radio 2 Vlaams-Brabant sprak hem twee dagen geleden nog. De oudste kandidaat in het Brussels Gewest is de 94-jarige Jenny Mutsaarts, die op de lijst van PTB staaat in Anderlecht.

De Molenbeekse politicus Christian Boone is op 87-jarige leeftijd overleden. Boone was kandidaat op de CD&V-lijst in Molenbeek voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij was nog erg actief in de partij en zette zich in voor zowel jongeren als ouderen.

We spraken hem deze week nog over zijn grote liefde voor Molenbeek: "Ik woon zoals een vis in het water in Molenbeek", zei Christian. "De mensen zijn zó vriendelijk. Als ik op de tram of bus stap heeft iedereen precies een veer onder de poep. Ze springen meteen voor me recht. Dat kom je nergens anders tegen!"

Vanochtend werd hij in z'n bed dood aangetroffen. Het verdriet binnen de partij is groot. "Het was een jonge geest in een oud lichaam", getuigt Erik Laureys van CD&V Brussel. "Een ontzettend lieve en warme man. Hij gaf je altijd een knuffel, en was ook graag gezien in de wijk."

Boone zal officieel op de lijst van CD&V Molenbeek blijven staan, want de lijsten zijn al even ingediend. "Mensen kunnen in theorie dus nog op hem stemmen", vertelt professor politicologie Johan Ackaert. "Zijn voorkeurstemmen worden gewoon bijgeteld bij die van de partij. Maar voor de eventuele zetelverdeling wordt hij natuurlijk overgeslagen."

Meest gelezen