Verdachte van dubbele moord in Kortrijk blijft in de cel

De verdachte van de dubbele moord in een studentenhuis in Kortrijk is voor de raadkamer verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

De 20-jarige M.M. wordt verdacht van de dubbele moord op een Afghaanse man van 18 jaar en een 19-jarige Russische vrouw eerder deze week. Beiden werden omgebracht met messteken in een Kortrijks studentenhuis.

De man is vrijdag voor de raadkamer verschenen, en die heeft besloten dat de man aangehouden blijft. Over het motief van de moord is nog niet veel bekend. De verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht.

Zaterdag wordt het vrouwelijke slachtoffer begraven in de orthodoxe kerk van Kortrijk. In de bibliotheek van Kuurne waar zij als Kuurnenaar regelmatig kwam, ligt een rouwregister voor wie zijn steun wil betuigen. Voor het Afghaanse slachtoffer werd een geldinzameling opgezet om het lichaam te kunnen repatriëren naar Afghanistan, maar daar zou het parket zich tegen verzetten.