Videospeler inladen...

Voka Open Bedrijvendag: " Een hoogdag voor het Vlaams ondernemerschap"

Morgen organiseert ondernemersorganisatie Voka haar 28ste  Open Bedrijvendag. Van 10 tot 17 uur stellen 300 uiteenlopende bedrijven de deuren open voor het grote publiek. Het thema van dit jaar is “Iedereen Ondernemer”. Voka wil ondernemers in de kijker zetten, want “op ondernemerschap staat geen leeftijd, het is geen beroep maar een attitude.”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Met de Voka Open Bedrijvendagen wil de ondernemersorganisatie in de eerste plaats een gezicht geven aan ondernemers. “Er zijn nog altijd stereotypes die vaak teruggaan tot Balthasar Boma van FC De Kampioenen en dat willen we doorbreken. We beschikken over top ondernemingen in Vlaanderen en bovendien zijn ze zeer professioneel”, zegt Hans Maertens,  gedelegeerd bestuurder van Voka in ons magazine de Markt op één. “We willen tonen hoe innovatief onze ondernemingen zijn met informatisering en robotisering en vooral hoe hoogtechnologisch onze bedrijven meedoen op internationaal vlak”, voegt Maertens eraan toe.  

We willen jonge mensen laten inzien dat starten een droom is, maar vooral een uitdaging

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka

Opmerkelijk dit jaar is de aandacht voor de starters: “We zien een inhaalbeweging van het aantal starters, mede door goede begeleiding. We willen jonge mensen laten inzien dat starten een droom is, maar vooral een uitdaging.” Tal van bedrijven maken ook van de gelegenheid gebruik om hun vacatures bekend te maken. Bij busfabrikant Van Hool kan u naast een rondleiding ook terecht voor meer informatie over openstaande vacatures. Een win-win situatie volgens de Voka topman: “We zitten met een krapte op de arbeidsmarkt dus is het mooi meegenomen, want elk bedrijf zoekt wel iemand. Bedrijven willen hun beste beentje voorzetten om de beste mensen aan te trekken”. 

Iedereen moet zijn steentje bijdragen aan de arbeidsmarkt zegt Maertens, “en als men niet wil,  dan moet men de moed hebben om die te sanctioneren. De grootste uitdaging voor onze economie is het levenslang leren en dat geldt voor werknemers en werkgevers. Maar laten we morgen eerst genieten van de hoogdag voor het Vlaams ondernemerschap”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

Wat staat er op het programma?

Overal in Vlaanderen kan u een blik werpen achter de schermen van grote bedrijven. Zo opent busfabrikant Van Hool in Lier voor de eerste keer haar deuren voor het grote publiek. Bent u meer een dierenliefhebber? Dan kan u in Tielt terecht op de struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte. U staat daar tegenover vogels die een meter groter zijn dan uzelf, u kan ook een hapje proeven van struisvogel producten.

Bierliefhebbers kunnen in Mechelen terecht voor een kijkje achter de schermen bij brouwerij Het Anker. Wie iets fijners zoekt kan één van de grootste wijnbottelaars in België bezoeken. Daarvoor moet u in Sint-Jans-Molenbeek zijn. Daar opent Delhaize De Leeuw opent de deuren van haar wijnkelder en laat u haar bottelingsactiviteiten zien. Op de website van Voka vindt u meer informatie over de deelnemende bedrijven en hun activiteiten.

Videospeler inladen...

Meest gelezen