"Wat ze zei en de manier waarop ze het zei, waren ronduit verkeerd"

Een vrouw die 2 Spaanssprekende vrouwen, die hun eigen taal spraken in een warenhuis in Rifle, in de Amerikaanse staat Colorado, aanporde om Engels te spreken, kreeg het aan de stok met een andere klant, die haar daarvoor terechtwees. "Je valt daarover mensen toch niet lastig", foeterde Kamira Trent, die uiteindelijk de politie belde. Die pakte Linda Dwire alvast mee naar het politiebureau, met een dubbele aanklacht voor intimidatie als gevolg.

De 30-jarige Trent zag Dwire de 2 Spaanssprekende vrouwen "op een agressieve manier lastigvallen". Toen ze de 64-jarige vrouw daarover aansprak, reageerde Dwire door onder meer te zeggen dat Trent "deel uitmaakte van een generatie die het land kapot maakt" en dat ze "haar land zou verliezen". Het filmpje ging onmiddellijk viraal, met op Twitter meer dan 11 miljoen views en op Facebook intussen meer dan 1 miljoen views:

Kamira Trent op Buzzfeed News: "Ik hoorde haar tegen de 2 vrouwen zeggen dat, als ze in de VS woonden, ze Engels tegen elkaar moesten praten. Ik ben naar haar toegestapt en zie dat we in een democratisch land wonen. Maar ze werd bozer en bozer. Wat ze zei en de manier waarop ze het zei, waren ronduit verkeerd. Ik wilde dat ze het afstapte en de vrouwen met rust liet. Maar dat deed ze dus niet. Dan heb ik de politie gebeld."

Linda Dwire werd vervolgens door de politie meegenomen. De aanklachten tegen haar zullen in november voor de rechtbank behandeld worden. "Toch ben ik geen racist”, verdedigde ze zich, "Dit gaat over patriottisme. Als men naar ons land komt, dan moet men er genoeg van houden om ook Engels te praten."

Meest gelezen