Wat zegt de wetenschap: Moet de lokale politie harder optreden?

Beschikt de politie over voldoende middelen om kordaat genoeg te kunnen optreden? En maakt een strenge politie een stad of land ook veiliger? Of is een vriendelijke Oom Agent nog altijd efficiënter? Criminoloog Sofie De Kimpe helpt politici bij het uitwerken van hun beleid met het oog op een veilige en leefbare stad.  Op vraag van de Universiteit van Vlaanderen zocht ze uit wat de wetenschap hierover zegt.

Politici hebben standpunten en meningen maar... Wat zegt de wetenschap? De lage-emissiezone, het circulatieplan of de betonstop? Complexe problemen die de verkiezingsdebatten beheersen. Maar waar eindigen de feiten en waar beginnen de meningen?

In "Wat zegt de wetenschap" zetten onderzoekers de hele week de feiten, nuance en (historische) context over één bepaald onderwerp op een rij. 

Meest gelezen