Videospeler inladen...

Zes maanden cel voor man die vrouw in het gezicht slaat in Parijs

De man die afgelopen zomer een vrouw in het gezicht sloeg op straat in Parijs nadat hij haar seksueel beledigd had, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. Het incident veroorzaakte heel wat deining in Frankrijk.

Afgelopen zomer ontstond heel wat commotie in Frankrijk na een geval van seksuele intimidatie in de straten van Parijs. Een onbekende man maakte seksuele toespelingen aan het adres van een jonge studente. Zij reageerde daarop, waarop hij haar beledigde en haar vol in het gezicht sloeg, voor het oog van heel wat getuigen.

De studente, Marie Laguerre, zette beelden van het incident op sociale media om een krachtig signaal te geven tegen seksuele intimidatie. Net op dat moment lag in het Franse parlement ook een wetsvoorstel ter stemming over strengere straffen voor seksueel geweld en intimidatie op straat.

De verdachte, een 25-jarige man, kon eind augustus worden opgepakt en is nu voor de correctionele rechtbank in Parijs verschenen. Hij is veroordeeld tot zes maanden cel voor de kwalificatie violence aggravé, vrij vertaald als "onmatig geweld". De wet over strengere straffen voor seksuele intimidatie was op het moment van de feiten nog niet goedgekeurd.

Meest gelezen