De Wever laat onder vuur genomen eethuis sluiten om veiligheidsredenen

Een eethuis op het Antwerpse Kiel dat onlangs onder vuur werd genomen, is door burgemeester Bart De Wever (N-VA) gesloten omdat het een te groot veiligheidsrisico vormt. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en het kabinet van De Wever bevestigt het nieuws. Het is de eerste keer dat een dergelijke maatregel genomen wordt tegen een horecazaak.

De Wever liet in het verleden al tientallen horecazaken tijdelijk sluiten omwille van overlast en drugshandel of -gebruik, maar de motivering van een veiligheidsrisico is nieuw en zou een testcase zijn om de mogelijkheden op het vlak van bestuurlijke handhaving maximaal te gebruiken.

De maatregel komt er op advies van de politie in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar het schietincident tijdens de nacht van 6 op 7 september.

De politie trof toen verschillende kogelinslagen aan in de vitrine van het pand. Mogelijk was de aanval gelinkt aan een al langer lopende reeks van drugsgerelateerde gewelddaden in Antwerpen en omgeving.

Meest gelezen