Xinhua/Avalon.red. All rights reserved.

Meer dan honderd reuzenschildpadden op Galapagos gestolen

Onbekenden hebben op de Galapagos-eilanden zo'n 123 jonge reuzenschildpadden gestolen. De dieren, van de soort "Chelonoidis vicina" en "Chelonoidis guntheri", zijn uit een opvangcentrum op het Isabela-eiland gehaald, zo maakte het ministerie van Milieu bekend.

Het gerecht is een onderzoek gestart naar de opmerkelijke diefstal. De daders riskeren tot tien jaar cel.

De reuzenschildpadden zijn één van de de bekendste attracties van de Galapagos -eilanden. De eilandenarchipel maakt deel van Ecuador en kreeg in 1979 het statuut van Unesco-werelderfgoed. In het opvangcentrum Arnaldo Tupiza worden de schildpadden opgevangen tot ze voldoende gegroeid zijn om in de vrije natuur losgelaten te worden.

Meest gelezen