Videospeler inladen...

PVDA zet in op armoedebestrijding en betaalbaar wonen

De PVDA heeft in Antwerpen een slotmeeting gehouden. Voorzitter en lijsttrekker Peter Mertens wil vooral inzetten op armoedebestrijding en betaalbaar wonen.

De meeting vond plaat op een plein in Antwerpen Noord, de thuisbasis van Mertens.  Die haalde in zijn toespraak fors uit naar het stadsbestuur en burgemeester De Wever. "Wij zijn de enige partij die van armoedebestrijding de prioriteit maakt. Niet alleen nu, maar dag na dag, jaar na jaar en op het terrein."

Mertens weerlegde de bewering dat de armoede in Antwerpen een probleem van "importarmoede" is. "Onze stad telt 100.00 armen en onze stad telt 7.114 erkende vluchtelingen. Stop dus te zeggen dat het om importarmoede gaat."

Ze hebben een beetje geïnvesteerd en gerenoveerd, maar er zijn nog veel kankerplekken

De lijsttrekker haalde ook uit naar het woonbeleid van het stadsbestuur. "Ze zeggen dat de situatie op de woningmarkt in Antwerpen niet zo slecht is als in Gent. Dat toont aan hoe ver ze op het Schoon Verdiep van de realiteit zitten. Ze hebben een beetje geïnvesteerd en gerenoveerd, maar er zijn nog veel kankerplekken. En vooral, ze zijn weer eens vergeten de mensen erbij te betrekken."

Mertens pleitte er ook voor de keukens in de scholen weer te openen zodat ieder kind een gezonde, warme maaltijd zou krijgen. Voorts wil hij in elke wijk een toegankelijk eerstelijnspraktijk oprichten, in de aard van de praktijken van Geneeskunde Voor Het Volk.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen