Videospeler inladen...

“De grote omarming” in Antwerpen lokt minder mensen dan verwacht

In Antwerpen hebben zo’n 8.000 mensen vanmiddag geprobeerd een menselijke ketting te vormen rond de stad tijdens "De grote omarming". Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen probeerden enkele burgerorganisaties en sociale verenigingen hiermee aandacht te vragen voor twaalf actiepunten waar het volgende stadsbestuur volgens hen werk van moet maken.  

Om 16 uur stonden alle deelnemers op hun plaats, verdeeld over de stad om een half uur lang een menselijke ketting te vormen. Op 12 locaties verspreid over de stad hadden de deelnemers zich verzameld.

Op die twaalf verzamelplaatsen vroegen de deelnemers aan het nieuwe gemeentebestuur, dat volgende week wordt verkozen, om speciale aandacht te hebben voor twaalf thema’s.

Aan Berchem Kerk werd bijvoorbeeld aandacht gevraagd voor burgerschap, een warme samenleving waar burgers zich inzetten voor elkaar. Op de Konijnenwei werd dan weer aandacht gevraagd voor gastvrijheid, openstaan voor de verschillende die samen leven in de havenstad.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Toch tevreden

Uiteindelijk is het niet gelukt om de mensenketting te sluiten, moet mede-organisator Sarah El Massaoudi toegeven. “Hier en daar zaten er wat gaten in de ketting en kwamen we wat meters te kort.” Om die gaten te vullen en de ketting toch te sluiten, maakten de deelnemers gebruik van linten.

El Massaoudi schat dat er zo’n 8.000 mensen hebben deelgenomen aan het initiatief. Hoewel dit een derde minder is dan verwacht werd, is de organisatie tevreden dat duizenden burgers hebben deelgenomen aan het initiatief.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen