Videospeler inladen...

Amper de helft van de personeelsleden van de spoeddiensten laat zich inenten tegen de griep

Volgens een onderzoek van de Universiteit Antwerpen in 41 Vlaame ziekenhuizen laat maar 54 procent van de verpleegkundigen op de spoeddienst zich inenten tegen griep. 46 procent doet dat dus niet. De cijfers staan in de krant De Zondag. De vaccinatiegraad moet omhoog, zeggen de onderzoekers.

De redenen die ondervraagden aangeven om zich niet te laten inenten lopen uiteen. Sommigen hebben zelf nog nooit griep gehad en vinden een vaccin daarom niet nodig. Anderen hebben dan weer geen vertrouwen in het vaccin en denken dat ze van de vaccinatie zelf griep zullen krijgen. De onwetendheid is dus groot.

1 op de 3 kende de definitie van griep

Onderzoeker Matthijs Samyn: "Het is een heel frappant resultaat dat maar één op de drie van de gezondheidsmedewerkers de correcte definitie van griep kende volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO."

Toch is het belangrijk dat net het personeel van de spoeddienst zich laat inenten. "Daar kom je in contact met mensen met een verlaagde weerstand. Wij kunnen ervoor zorgen dat griep overgedragen wordt naar de patiënten zelf", zegt Samyn nog.

Meest gelezen