Videospeler inladen...

Artsen Zonder Grenzen moet van Australië het vluchtelingeneiland Nauru verlaten

Artsen zonder Grenzen mag niet meer werken in een vluchtelingencentrum op het eiland Nauru in de Stille Oceaan. Dat laat de organisatie zelf weten. Australië heeft het vluchtelingencentrum op Nauru geïnstalleerd, maar ligt al geruime tijd onder vuur voor de slechte levensomstandigheden daar. 

Artsen Zonder Grenzen biedt op Nauru hulp voor de mentale gezondheid van vluchtelingen en inwoners. Van de Australische overheid heeft de organisatie nu te horen gekregen dat ze haar werkzaamheden moet staken. Waarom is volgens woordvoerster Delphine Van Durme nog niet duidelijk. In de loop van de dag hoopt ze daar meer informatie over te krijgen. "Wij vinden het uiteraard noodzakelijk om te blijven. De hulpverlening is echt wel heel belangrijk voor het welbevinden van de mensen ter plaatse."

Meest gelezen