Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Tot 20 graden en meer volgende week: "Trezia's nazomerke is een schoon nakomerke"

Wie vandaag buiten kijkt, heeft het vast gemerkt: grijs weer met hier en daar regen en temperaturen tot 16 graden, een heel verschil met de zonnige en aangenaam warme zaterdag die we achter de rug hebben. Vanaf volgende week lopen de temperaturen opnieuw op tot 20 graden en meer. En we kunnen er beter van genieten. "In oktober dergelijke fraaie temperaturen, dat gebeurt niet zo vaak", zegt onze weerman Frank Deboosere. 

Wat is er op komst?

Vanochtend is het nog overwegend zwaarbewolkt met hier en daar wat regen of een bui, stelt het KMI. Daarna wordt het geleidelijk overal droog en verschijnen er opklaringen vanaf het noordwesten. De maxima liggen tussen 14 en 16 graden in het centrum van het land. In de nacht van zondag op maandag blijft het droog met breder wordende opklaringen al kan in de Ardennen de bewolking hardnekkig blijven. In de loop van de nacht kan er zich nevel of mist vormen. De minima liggen tussen 5 en 8 graden.

Volgende week wordt droog, zonnig en geleidelijk opnieuw warmer weer verwacht. Maandagochtend is er wat nevel of een lokale mistbank mogelijk. Daarna wordt het overal zonnig met wat hoge sluierwolken, vooral dan richting kust. De maxima liggen over het algemeen rond 17 graden maar in Belgisch Lotharingen stijgen de temperaturen mogelijk tot net boven 20 graden.

Dinsdag stijgt het kwik in het zuidoosten van het land tot 22 graden, woensdag zijn er lokaal temperaturen tot 24 graden. Donderdag is lokaal een bui mogelijk, met maxima tussen 19 en 23 graden. Vrijdag en zaterdag wordt veel zon verwacht bij temperaturen rond 24 graden in het centrum.

Volgend weekend nog altijd serieus wat nazomerwarmte

"Jawel, we hebben opnieuw rendez-vous met 20 graden of meer.  Zo deze tijd van het jaar -in oktober- nog dergelijke fraaie temperaturen halen, dat gebeurt niet zo vaak", legt Frank Deboosere uit. "Als de weerkaarten juist zijn, vrijdag en zelfs volgende week nog altijd serieus wat nazomerwarmte. Of om het met een weerspreuk te zeggen: "Trezia's nazomerke is een schoon nakomerke."" (lees op de site van Frank Deboosere alles over de nazomer en die van Sint Theresia)

VIDEO Het weerbericht van 20 uur van afgelopen zaterdag:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen