Olie in zee gelekt na botsing tussen twee schepen bij Corsica

Twee zeeschepen zijn op de Middellandse Zee bij Corsica tegen elkaar gebotst. Een van de twee schepen heeft daarbij averij opgelopen. Dat hebben de Franse autoriteiten laten weten. Bij de botsing van vanochtend zijn geen gewonden gevallen.

Het Cypriotische containerschip CLS Virginia heeft een barst van verscheidene meters in de romp. Rondom het schip is een film op het water zichtbaar. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de brandstof van het schip die door een scheur in een tank in zee lekt.

Het aangevaren containerschip lag voor anker op 28 kilometer ten noordwesten van de Corsicaanse kust toen het Tunesische autoschip Ulysse ertegen voer.

De Franse zeevaartautoriteiten hebben per helikopter een team experts ter plaatse gevlogen. Ook een marineschip dat uitgerust is om te helpen bij vervuiling en een assistentieschip, hebben koers gezet naar de plaats van het incident. Ook de Italiaanse marine heeft zijn hulp aangeboden.

Meest gelezen