Videospeler inladen...

Peeters over "monstercoalitie zonder N-VA": "Niet juist, snap niet waarom De Wever Calimero-rol blijft aanhouden"

CD&V-lijsttrekker Kris Peeters reageert scherp op de uitspraken van N-VA-burgemeester Bart De Wever. Die zei vanochtend in "De zevende dag" dat Peeters een monstercoalitie wil zónder de N-VA. "Dat is totaal niet juist. Ik snap niet waarom hij die persoonlijke aanvallen en die Calimero-rol blijft aanhouden", zegt Peeters aan VRT NWS.

Huidig burgemeester Bart De Wever was vanochtend duidelijk in "De zevende dag": Kris Peeters kijkt niét naar de N-VA om te besturen na de verkiezingen. De Wever verwees onder meer naar een uitspraak van Peeters, waaruit bleek dat de CD&V-lijsttrekker ook met 5 procent van de stemmen burgemeester wil worden. "Niemand bij de N-VA gaat dat laten gebeuren en dus weet je dat hij kijkt naar de monstercoalitie van Van Besien met Groen, CD&V, Open VLD, de SP.A en misschien de PVDA."

"Dat is totaal niet juist. Ik vraag me af waar De Wever dat haalt", zegt Peeters nu in een reactie aan VRT NWS. "Van in het begin hebben we duidelijk gezegd dat we enkel Vlaams Belang en de PVDA uitsluiten, omdat hun standpunten te ver van ons programma liggen. Wij sluiten niets uit. Het is aan de Antwerpenaren om hun stem uit te brengen en daarna zullen we zien."

Peeters vindt het naar eigen zeggen jammer dat De Wever "ons in een hoek probeert te duwen". "Ik snap niet waarom hij die persoonlijke aanvallen en die Calimero-rol blijft aanhouden. Dit is een eenvoudige tactiek om zichzelf tegen al de rest te plaatsen. Hij doet alsof het zij tegen de rest zijn en dat de rest zich zal aansluiten bij een linkse coalitie. Maar dat is wat CD&V betreft niet correct. Ik hoop dat de Antwerpenaren dat doorzien."

Het mandaat als burgemeester is voor ons niet het allerbelangrijkste

CD&V wil volgens Peeters in Antwerpen vooral wegen op het bestuur. "Het mandaat als burgemeester is voor ons niet het allerbelangrijkste. Ik heb veel ervaring met onderhandelingen op het federale en het Vlaamse niveau. Ik weet dat er veel dingen mogelijk zijn."

"We hebben de afgelopen jaren goed samengewerkt in het Antwerpse bestuur", besluit Peeters. "Er zijn al stappen gezet, maar we merken dat veel problemen nog niet zijn opgelost. Denk aan mobiliteit, veiligheid, armoede, wonen, enzovoort. Wij hebben daar nu bijkomende voorstellen over. Daar draait het om."

VIDEO: Kris Peeters in "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen