Twee Israëli's doodgeschoten en een gewond op de Westelijke Jordaanoever

Een Palestijnse schutter heeft vanochtend het vuur geopend op een groep Israëli's in een industriële zone op de Westelijke Jordaanoever. Een man en een vrouw zijn overleden, een tweede vrouw raakte gewond.

De schietpartij vond vanochtend plaats in Barkan, een industriële zone ten noorden van Jeruzalem, nabij een Joodse nederzetting. Een jonge Palestijn opende daar het vuur op een groep Israëli's. Een man en een vrouw zijn gedood en een andere vrouw werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou niet in levensgevaar zijn.

De dader kon ontsnappen, maar is volgens de politie bekend. Het zou gaan om een 23-jarige gewezen werknemer van een fabriek in Barkan. De Israëlische politie is een zoekactie gestart en beschouwt de aanval als een terroristische daad.

De zone waar de schietpartij plaatsvond, ligt vlakbij de  nederzetting Barkan, ten noorden van Jeruzalem op de Westelijke Jordaanoever. Daar werken ongeveer 5.000 Palestijnen in Israëlische bedrijven. Barkan werd opgericht in de jaren 80 en ligt dus in Palestijns gebied dat in 1967 werd bezet door Israël.

Meest gelezen