20 springkastelen gestolen in Lede: 2 verdachten opgepakt

Twee veertigers uit Litouwen zijn in ons land aangehouden omdat ze een twintigtal springkastelen zouden hebben gestolen uit een bedrijf in Oordegem, in Oost-Vlaanderen. De springkastelen werden begin juli gestolen uit een loods van het bedrijf, waarna ze te huur werden aangeboden op een Litouwse tweedehandssite.

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft twee mannen aangehouden op verdenking van de diefstal van een twintigtal springkastelen in het Oost-Vlaamse Oordegem. Dat zegt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Bij een bedrijf in Oordegem, een deelgemeente van Lede, werden op 2 juli springkastelen gestolen uit een loods, waarna ze te huur werden aangeboden op een Litouwse tweedehandssite. Een week later werden uit een garage in Oordegem acht wielensets met banden gestolen, en op 2 oktober werden op een parking in Machelen een twintigtal wielensets ontvreemd.

"Doorgedreven onderzoek toonde linken aan tussen de verschillende feiten", zegt het parket. Op 6 oktober werden twee verdachten opgepakt op een vrachtwagenparking in Hoogstraten. Het gaat om twee mannen van 42 en 44 jaar met de Litouwse nationaliteit en zonder gekende woon- of verblijfplaats in ons land. Zij werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, die hen liet aanhouden.