Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Gouverneur: “Verongelukte limousine was afgekeurd en had nooit op de baan gemogen”

De bestuurder van de limousine die zaterdag verongelukte in de Amerikaanse staat New York had niet de juiste vergunningen en de limousine zelf was vorige maand niet door de autokeuring geraakt. Dat heeft gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, gezegd. “Hij had nooit de op de baan gemogen.” Bij het zware ongeluk afgelopen weekend zijn twintig mensen om het leven gekomen. 

“De eigenaar van het bedrijf had geen reden om een afgekeurd voertuig op de baan te laten”, zei Cuomo tegen de lokale pers terwijl hij een parade in New York bijwoonde. “Er moeten heel wat vragen beantwoord worden.”

De staat heeft ondertussen de eigenaar van het bedrijf bevolen om zijn zaak te sluiten, zolang het onderzoek naar de oorzaak van het zware ongeval loopt. Uit federale rapporten blijkt dat het bedrijf vijf inspecties heeft ondergaan en dat er de voorbije twee jaar vier voertuigen uit omloop zijn genomen. 

(Lees verder onder foto)

Hans Pennink

Dodelijkste verkeersongeluk sinds 2009

Tijdens het onderzoek om de oorzaak te achterhalen werden er autopsieën uitgevoerd, onder meer op de bestuurder, om te analyseren of alcohol en drugs een rol hebben gespeeld. De resultaten werden nog niet bekendgemaakt. Het kruispunt waar het ongeval gebeurde staat volgens omwonenden al langer bekend als erg gevaarlijk.

Bij het zware ongeluk afgelopen weekend kwamen 20 mensen om het leven, 18 inzittenden en twee voetgangers. De limousine was op weg naar een verjaardagsfeest. Hij is gecrasht op een parking. Het is het dodelijkste verkeersongeluk in de VS sinds 2009. 

Hans Pennink
Hans Pennink