Bewoners zijn plots halve meter van oprit kwijt in Londerzeel

Een aantal inwoners in de Brusselsestraat in Londerzeel zijn een stuk van hun oprit kwijt geraakt bij de heraanleg van hun straat. Bij de aanleg van het nieuwe voetpad is zo'n 40 à 50 procent van hun eigendom ingepalmd. De gemeente zegt dat de wegwerkzaamheden correct zijn uitgevoerd.

"Op een avond kwam mijn vrouw thuis en zag ze dat een stuk van onze oprit was opgebroken. De klinkers waren verwijderd en ook een buxus, die er al meer dan 20 jaar stond", vertelt Koen Verbesselt. Verbesselt en zijn vrouw waren totaal verrast. "We hadden infovergaderingen over de heraanleg van de straat bijgewoond en daar was niets van gezegd." "Er is een buurman", vervolgt Verbesselt, "die een caravan heeft gekocht. Doordat zijn oprit korter is geworden, moet hij zijn caravan nu tot tegen zijn voordeur parkeren."

Kaart uit 1912

De betrokken bewoners namen contact op met de gemeente. Londerzeel zegt dat het stukje oprit eigendom van de gemeente is. "Ze gebruikten daarvoor een kaart van 1912", aldus Verbesselt. "Toen stonden er zelfs nog geen huizen in de straat en op het plan is het ook niet duidelijk waar de rooilijn ligt." Burgemeester Nadia Sminate zegt dat het studiebureau en een landmeter hebben bevestigd dat de wegwerkzaamheden correct zijn uitgevoerd en dat de juiste rooilijn is gevolgd. De bewoners zijn niet van plan om zelf een landmeter en een advocaat in de arm te nemen. De bewoners willen naar de vrederechter stappen. "Belangrijk is dat we weten waar de juiste rooilijn ligt om te vermijden dat we bij een volgende heraanleg van de straat opnieuw een stuk van onze oprit verliezen."