Bi-Ventielbos in Kruishoutem voor jongdementie

Om meer aandacht naar jongdementie te trekken, is het Bi-Ventielbos geopend, met uitleg, getuigenissen en kunstwerken. Er is nog te weinig geweten over het leven met jongdementie, zeggen de initiatiefnemers.

Het Bi-Ventielbos ligt in Kruishoutem. Leven met jongdementie is nog altijd niet heel erg bespreekbaar. Het is moeilijk om te praten met iemand uit de omgeving van een jongdementerende, als je niet weet hoe wat het inhoudt, en wat de gevolgen (kunnen) zijn. Daarom zijn er in het bos ook borden geplaatst. Daar staat uitleg op over jongdementie. En er zijn ook getuigenissen te lezen.  

Initiatiefneemster Gudrun Callewaert uit Kortrijk is zelf heel nauw betrokken. Haar man Patrick kreeg zes jaar geleden de diagnose van jongedementie. Sindsdien zet zij zich in om dit thema onder de aandacht te brengen. En dat doet ze onder andere dus met dit nieuwe bos.

Gudrun Callewaert: "De bedoeling van het bos is zuurstof te geven aan de mensen met jongdementie, niet alleen door de bomen, maar ook door de problematiek in de aandacht te brengen.

Er komen in het Bi-Ventielbos ook kunstwerken te staan, die gemaakt werden door mensen met jongdementie.

Je kan het bos in Kruishoutem dus bezoeken om meer te leren over jongdementie. Meer info over het bos kan je vinden op hun website: www.bi-ventielbos.be   
 

lees ook