Deurwaarder zet personeel van Tieltse weverij samen met weefgetouwen op straat

Bij weverij Van Maele in Tielt moesten alle werknemers maandagmorgen plots de gebouwen verlaten. Een deurwaarder kwam samen met de politie het gebouw verzegelen. Alle 28 personeelsleden moesten naar buiten. De weverij moet er al een tijdje verhuizen, maar deed dat tot op vandaag niet. Daarom moest het dus onder dwang gebeuren.

Burgemeester van Tielt Els De Rammelaere legt uit waarom de weverij er maandagmorgen mee moest ophouden. "Projectontwikkelaar Dumobil is al een tijd eigenaar van die volledige site. En al meer dan een jaar wordt er beloofd dat ze de site zouden verlaten. Het bedrijf zou verhuizen maar die beloftes worden niet nagekomen."

De deurwaarder heeft vanmorgen letterlijk de weefgetouwen uit het bedrijf laten halen. Na de afbraak van de bedrijfsgebouwen komt daar een verkaveling met huizen.