Drie Oostendse leerlingen op schoolreis redden man van verdrinkingsdood in Frankrijk

Drie leerlingen van de Pegasus-school hebben op schoolreis een man gered die aan het verdrinken was. De leerlingen waren met de klas op uitstap in Bayeux in Frankrijk, toen ze een man in de rivier zagen liggen met zijn gezicht in het water. Drie jongens van de school haalden de man uit het water en dienden hem de eerste zorgen toe. 

Thomas Week uit het zesde middelbaar van de school Pegasus in Oostende was één van de reddende engelen. "We hebben de hartslag en de ademhaling gecontroleerd. Maar die meneer zag er nogal blauw uit. Dus hebben we hem voor de zekerheid in de veiligheidshouding gelegd. Na vijf minuten waren de reddingsdiensten aanwezig en hebben zij de situatie kunnen overnemen."

De geredde man is ondertussen terug stabiel, maar hij ligt wel nog in het ziekenhuis.