Sara De Roo en Geert Van Rampelberg. VRT

Eén maakt fictiereeks "Black-out": wat als na een sabotage van een kerncentrale het licht in België uitgaat?

Zender Eén start met de opnames voor de nieuwe fictiereeks "Black-out", over een land in de ban van een complete stroomuitval. "De reeks roept prangende vragen op over ons energiebeleid in de afgelopen 15 jaar", klinkt het. De hoofdrollen worden vertolkt door Sara De Roo en Geert Van Rampelberg. "Black-out" zal ten vroegste in de winter van 2020 op het scherm te zien zijn.

Het idee voor "Black-out" kwam er na het nieuws over de kerncentrale van Doel die in augustus 2014 werd gesaboteerd. Philippe De Schepper van het creatieve team achter de reeks: "Het is een zaak die mij meteen fascineerde, vooral omdat men beweerde dat het plotse uitvallen van een kerncentrale tijdens de winter, een black-out als gevolg zou hebben."

De reeks wordt omschreven als een "politieke actiethriller" waarbij na een sabotage van een kerncentrale het licht uitgaat in België. Tegelijk wordt de dochter van de premier ontvoerd. De premier -gespeeld door Sara De Roo- moet zowel de crisis in haar land bekampen als haar dochter proberen redden. De dienst antiterrorisme onder leiding van acteur Geert Van Rampelberg gaat op zoek naar de daders.

"Black-out" is de eerste productie van het nieuwe productiehuis jonnydepony. De reeks heeft een uitgebreide cast met Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michael Pas, Ikram Alouad, Violette Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Mathieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer.