Gentse scheidsrechter pleit voor stewards in élke club

Zaterdag is de week van de official afgetrapt, en Gents scheidsrechter Luc Vande Moortel denkt dat eigen stewards de kritiek en aanvallen op scheidsrechters kunnen beperken.

Tijdens de Week van de Official zetten heel wat sporters en sportclubs hun scheidsrechters, juryleden en andere vrijwilligers in de schijnwerpers. Scheidsrechters zijn uiteraard blij met zo'n dag, want hun job is niet altijd even makkelijk. Zeker in de jeugdafdelingen zijn er vaak ouders die het oneens zijn met de scheidsrechter, en dat laten ze dikwijls heel uitdrukkelijk blijken, vooral verbaal, maar ook soms fysiek. Dat schrikt jongeren af om een carrière te beginnen als scheidsrechter. 

Daarom pleit Gents scheidsrechter Luc Vande Moortel voor betere begeleiding voor scheidsrechters: "arbiters die met pensioen gaan, en zich toch verder willen engageren in het voetbal kunnen daarbij helpen, of als steward ook scheidsrechters helpen. Ik denk dat we daar moeten naar streven"