"Het was alsof mijn oog explodeerde"

Zelf een fervente golfster was het haar droom om naar het prestigieuze golftornooi Ryder Cup, dat plaatsvond nabij Parijs, af te zakken. Maar dat liep ruim een week geleden niet goed af voor Corinne Remande, toen ze een afgeweken bal van de Amerikaanse golfer Brooks Koepka recht in haar oog geslagen kreeg. Meer dan waarschijnlijk zal ze voor de rest van haar leven blind blijven aan dat oog, zo vertelde ze afgelopen weekend in het Amerikaanse nieuwsprogramma Today.

Corinne Remande: "Toen die golfbal in mijn oog terechtkwam, had ik het gevoel dat mijn oog explodeerde. Ik zag niets meer. De eerste vraag die dan ook bij me opkwam nadat het gebeurd was, was hoe ik verder moest leven met slechts één oog."

Echtgenoot Raphael: "Het was in ieder geval erg moeilijk om haar de diagnose na het ongeval te vertellen. En het blijft moeilijk. De dokter vertelde immers dat er grote schade aan haar oog toegebracht is. Erg grote schade. En dat ze er nooit nog mee zal kunnen zien. Ook werd me gezegd dat, mocht de bal haar op een andere plaats op haar hoofd getroffen hebben, de kans bestond dat ze het niet overleefd zou hebben."

Corinne: "Voor mij treft de golfspeler geen enkele schuld. Maar ik ben wel boos op de organisatie en de vrijwilligers, verbonden aan het golfevenement." Zo zouden er te weinig waarschuwingsborden geweest zijn op het golfterrein en werd het publiek ook niet gewaarschuwd toen de betreffende golfbal een verkeerde koers volgde. Iets wat de organisatie dan weer tegensprak.

Toch wil de vrouw klacht indienen tegen de organisatie. Corinne: "Ik heb daarmee helemaal niet de bedoeling de golfregels te veranderen. Ik wil alleen dat de veiligheidsmaatregelen verbeterd worden."

"Wat me ook choqueerde, was dat de andere toeschouwers meer bezig waren met het nemen van foto’s van mij dan met me te helpen."

"Ik hoop zeker nog golf te kunnen spelen in de toekomst en me daarin zelfs te verbeteren", besloot de vrouw alvast.