AFP

Ontdekt tijdens het joggen: een achtergelaten leeuwenwelpje

Een verrassende vondst door een Nederlandse jogger tijdens zijn ochtendelijke run gisteren: een achtergelaten leeuwenwelpje. Het jonge dier zat in een kooi in een weiland, het is moe en gestresseerd maar verkeert verder in goede gezondheid. Er loopt een onderzoek.  

Een jogger die gisterochtend een rondje ging hardlopen in het buitengebied van Westbroek, tussen Hilversum en Utrecht, kon zijn ogen niet geloven toen hij langs een weiland liep. Langs de kant stond namelijk een bench, een opvangkooi voor dieren.  Niet met een hond of kat, maar wel met een leeuwenwelpje erin. Hij waarschuwde meteen de politie.

Stichting Leeuw,  een opvangcentrum voor circusdieren in de Anna Paulownapolder in het Waddengebied, vangt het leeuwtje op. Het dier is een mannetje van ongeveer vijf maanden oud. Volgens de verzorgers verkeert het welpje in goede gezondheid. "Hij is erg moe van alle hectiek en verblijft momenteel in quarantaine om in alle rust bij te komen", schrijven ze op Facebook. "Hij drinkt al uit de waterbak en is al best op zijn gemak."

Waar het dier vandaan komt en wie hem daar heeft achtergelaten, is nog onduidelijk. De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren een onderzoek.