Jong Groen Ieper schildert 's nachts stiekem fietsstraten

Vannacht voerde Jong Groen Ieper opnieuw actie. Na de bloemenactie en het bouwen van zandkastelen in putten enkele weken geleden, schilderde ze fietspaden en fietsstraten in Brielen, Vlamertinge en Ieper centrum.

Jong Groen Ieper wil hiermee vooral duidelijk maken dat Ieper en haar deelgemeenten fietsvriendelijker moeten worden. Zeker in Brielen is de situatie aan de lokale school 't Klavier ondertussen onhoudbaar geworden.

Mag dat wel?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen zomaar fietspaden en fietsstraten gaat schilderen op de openbare weg. "Het is een ludieke actie met krijtverf. Dus als het twee keer goed regent, verdwijnen de aangebrachte markeringen. We hopen wel dat de tijdelijke fietspaden en fietsstraten vervangen worden door echte", zegt de voorzitter van Jong Groen Ieper Jordy Sabels.