Kris Vervaet nieuwe CEO van Medialaan & de Persgroep Publishing

Kris Vervaet is de nieuwe CEO van de fusie van Medialaan & de Persgroep Publishing, de groep van onder meer VTM, De Morgen, Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal en Humo.

Kris Vervaet is 47 en was sinds vorige maand directeur Publishing en Digital Business Ontwikkeling bij de Persgroep Publishing. Daarvoor werkte hij voor energiebedrijf EDF in Frankrijk. Hij wordt nu de CEO van Medialaan & de Persgroep Publishing. 

Die gefuseerde mediagroep omvat onder meer de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws (naast een rist Nederlandse kranten), de tijdschriften Humo en Dag Allemaal en voorts tv-zenders VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTMKZOOM en radiozenders Qmusic en Joe.

“We bereiken elke dag miljoenen kijkers, luisteraars, lezers en surfers met onze merken. Het is een absoluut voorrecht om de nieuwe organisatie die zal ontstaan uit de fusie van de Persgroep Publishing en Medialaan te leiden. De uitdagingen en ambities zijn groot. Ik ben blij dat ik kan rekenen op een team van getalenteerde en gepassioneerde collega’s," zegt Kris Vervaet over zijn nieuwe baan.

Medialaan & de Persgroep Publishing wordt dus voortaan geleid door Kris Vervaet. De voorbije maanden waren Dirk Lodewyckx en Erwin Deckers de leidinggevenden, na het vertrek van Peter Bossaert naar de Voetbalbond. Lodewijckx zal nu de de audiovisuele activiteiten leiden en Deckers wordt Chief Creative Officer  binnen de Belgisch-Nederlandse organisatie.  

Sterkere samenwerking België-Nederland

De Persgroep past ook haar managementstructuur aan en installeert een Belgisch-Nederlandse organisatie om intensiever te gaan samenwerken tussen beide landen. Met als bedoeling om de digitale transformatie te versnellen.  

Medialaan & de Persgroep Publishing verhuizen in het najaar van 2019 naar Antwerpen, naar "News City".