Nieuwe NMBS tractiewerkplaats en werkhal geopend in Hasselt

CEO van de NMBS Sophie Dutordoir heeft vandaag in Hasselt de vernieuwde tractiewerkplaats, met nieuwe werkhal, officieel geopend. In zo'n tractiewerkplaats worden locomotieven en treinstellen op korte termijn hersteld.

De modernisering van de onderhoudsinstallaties is belangrijk zegt Sophie Dutordoir van de NMBS. "Dat draagt bij tot de veiligheid, tot het comfort van de reizigers, en tot de punctualiteit. "Materiaal dat goed onderhouden is gaat ook langer mee. "De NMBS streeft er ook naar om materiaal te onderhouden op zaterdag en zondag, en 's nachts. En ons personeel is ook bereid gevonden om dat te doen", zegt Dutordoir. 

Nog werkzaamheden

De NMBS plant ook nog werken in Sint-Truiden. In de stations van Lommel, Overpelt en Hamont worden de perrons verhoogd, en dat heeft te maken met de elektrificatie van lijn 19. In Leopoldsburg en Tongeren komen parkeerruimte en fietsenstallingen bij.