© VRT

Philippe Geubels werkt aan humoristische panelquiz over gezondheid

Philippe Geubels werkt aan een nieuw programma dat in het voorjaar van 2019 op Eén te zien zal zijn. "Is er een dokter in de zaal?" wordt een humoristische panelquiz over onze gezondheid. 

Iedereen kent Philippe Geubels als comedian, maar wat minder mensen weten is dat hij ook een wandelende medische encyclopedie is. 

In "Is er een dokter in de zaal?" gaat Geubels met vier bekende panelleden in verschillende rondes op zoek naar antwoorden op allerlei gezondheidsvragen, serieuze en luchtige.  Als niemand het nog zeker weet, dan kunnen ze altijd de ultieme vraag stellen: "Is er een dokter in de zaal?" En dat blijkt ook het geval te zijn. 

"Dit programma brengt humor en gezondheid samen, twee zaken waar Philippe meester in is", zegt Olivier Goris, netmanager van Eén. "Ik ken niemand die zoveel kwaaltjes, medicijnen en bijsluiters uit het hoofd kent. Philippe is ook een grote naam in Nederland. Daardoor kunnen we, net als bij "Geub", opnieuw samenwerken met RTL Nederland en daar kijken we heel erg naar uit." 

Want er komt ook een Nederlandse versie van de quiz, met Philippe Geubels en in hetzelfde decor, maar met Nederlandse panelleden. Intussen zijn ook de opname van de komische fictiereeks "Geub" bezig. Ook die reeks zal dus zowel op Eén als op RTL Nederland te zien zijn.