Politievakbond protesteert aan gesloten centrum Steenokkerzeel: "Werkomstandigheden zijn problematisch"

De politievakbond VSOA heeft vanmorgen geprotesteerd aan de poort van het centrum voor transmigranten in Steenokkerzeel. De vakbond is het niet eens met de werkomstandigheden in het gesloten centrum. Er is al een klacht ingediend bij de arbeidsinspectie, maar daar is nog niets mee gedaan. Vrijdag willen de politievakbonden staken in het centrum 127bis. 

Een tachtigtal leden van politievakbond VSOA hebben vanmorgen een protestactie gevoerd aan de poort van het centrum 127bis in Steenokkerzeel. En het standpunt van de vakbond is duidelijk: de werkomstandigheden voor de collega's binnen het gesloten centrum zijn problematisch en moeten aangepakt worden. 

Om welke problemen gaat het? "De brandveiligheid is niet goed," zegt Stijn Pauwels van de politievakbond VSOA. "Als de gedetineerden moeten losgemaakt worden om naar buiten te gaan, dan duurt dat al drie minuten. Er is ook maar af en toe een officier van de bestuurlijke politie ter plaatse, waardoor de verantwoordelijkheid volledig valt op de collega's ter plaatse. Maar vooral: de politie is geen cipier. Dat zijn twee andere taken, en het is niet onze taak om dit hier ter plaatse te doen."

De politie is geen cipier. Dat zijn twee andere taken, en het is niet onze taak om dit hier ter plaatse te doen

Stijn Pauwels van de politievakbond VSOA

Voor vrijdag hebben alle politievakbonden een stakingsaanzegging ingediend.