Temse maakt speciale plaats om urne te water te laten

Temse ligt aan de Schelde, waarin de Durme uitmondt. En dat is voor de gemeente een symbolische plaats om de urne in het water te laten.

Veel mensen willen op een eigen gekozen plek begraven of uitgestrooid worden. En in Temse kunnen nabestaanden nu de urne met as van een overleden familielid op een heel speciale plaats te water laten: op de plek waar de Durme in de Schelde stroomt. Een vergunning is niet nodig, een biologisch afbreekbare urne wel. 

Symbolische plek

Volgens schepen Hugo Maes is de monding van de Durme in de Schelde de uitgelezen symbolische plek om een dierbare te water te laten. Want eens in het water, kan de overledene voorbij alle deelgemeenten van Temse passeren: Temse, Steendorp, Tielrode en Elversele. Er is ook een monument en een mijmerplek ingericht, waar nabestaanden hun overledenen kunnen bezoeken.