Waarom je beter geen kater hebt op verkiezingsdag

Stemmen. Blurgh. Vroeg opstaan om een zondagochtend om te gaan stemmen, het klinkt niet bepaald als een feestje in je oren. Zeker niet als je de dag ervoor met je vrienden bent gaan feesten, en misschien zelfs met een heuse kater wakker wordt. Helaas, toch moet het! Maar waaróm?

Waarom zijn verkiezingen nu eigenlijk zo belangrijk? Dat legt politiek beest Hannah Eeckhout je in deze aflevering uit. Want jawel, verkiezingen hebben wel degelijk invloed op jou! Misschien vind jij dat het skatepark in je dorp dringend aan vernieuwing toe is, of misschien krijgt het jeugdhuis volgens jou te weinig subsidies en kansen om te groeien. Wel, daar kan jij gewoon verandering in brengen! Hoe zot is dat?!

Jij hebt je eigen toekomst dus volledig in handen; je hebt als het ware de macht om te beslissen wat er in jouw gemeente allemaal moet gebeuren. Maar dan moet je natuurlijk wel weten welke partij (ongeveer) hetzelfde denkt als jij. Om dat te weten, moet je het partijprogramma van die partij kennen. Alles overlopen in jouw gemeente is dus de boodschap, en dan stemmen op de partij die het best overeenkomt met jouw mening!

We hebben het je alvast gemakkelijk gemaakt. Op onze Kieskaart (https://kieskaart.mnm.be/) kan je jouw gemeente ingeven, en de standpunten van alle partijen overlopen. Zo is je keuze snel en gemakkelijk gemaakt!

Meest gelezen