"A Seat At The Table" wil kansarme jongeren laten doorgroeien

In Brussel wordt vandaag "A Seat At The Table" voorgesteld. Dat is een nieuw platform dat kansarme Brusselse jongeren wil helpen om makkelijker door te stromen naar de bedrijfswereld.

"Veel initiatieven voor kansarme jongeren zijn eigenlijk bezigheidstherapie. We geloven niet in een uitstapje naar de dierentuin of een voetbaltoernooi", vertelt initiatiefnemer Youssef Kobo. "We willen jongeren tonen hoe ze ambitieus kunnen zijn en zelf kansen kunnen creëren."

Rolmodellen

Dat doet A Seat At The Table door maandelijks ontmoetingen te regelen tussen topmensen uit de bedrijfswereld of de politiek én jongeren. Maar ook met workshops van bekende voorbeelden uit allerlei sectoren.

Er werken een heleboel ambassadeurs mee aan het project zoals bijvoorbeeld Ish Ait Hamou, de schrijver en choreograaf uit Vilvoorde, komiek Erhan Demirci en regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Ook journaliste en Radio 2-reporter Yasmina El Messaoudi trekt mee aan de kar. Zij wil jongeren graag inspireren. "Toen ik zelf een jonge tiener was, waren er weinig rolmodellen met een migratieachtergrond. Of ze waren alleszins niet zo zichtbaar. Als ik ook maar één iemand kan inspireren en tonen dat je met de nodige steun zelf kan worden wie je wil, is mijn missie geslaagd."

Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz investeert zo'n 87.000 euro in het project.

Meest gelezen