Consortium 1212 haalt al 1 miljoen euro op voor slachtoffers aardbeving en tsunami Sulawesi

De actie van het consortium 1212 heeft al meer dan 1 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Indonesië. Dat heeft het consortium zelf bekend gemaakt.

De actie van het consortium 1212 heeft al meer dan 1 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Indonesië. In dat bedrag zit ook de 250.000 euro steun die de Vlaamse regering heeft gegeven en de 25.000 euro van de provincie Waals-Brabant. De oproep werd vorige week maandag gelanceerd en sinds kort zijn er op radio en televisie ook spotjes te horen en te zien.

"De natuurramp blijft onze medeburgers beroeren en aanzetten tot solidariteit", aldus de organisatie die zeven grote ngo's samenbrengt die actief zijn op het gebied van humanitaire noodhulp. Dat zijn Caritas International, het Rode Kruis, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan België en UNICEF België. Deze zeven ngo's spitsen zich vooral toe op de hoogste noden, zoals de verdeling van voedsel, drinkwatervoorziening en verbetering van sanitair en hygiëne.

Giften kunnen gestort worden op het rekeningnummer van het consortium, BE19 0000 0000 12-12, of op de rekeningnummers van de zeven ngo's die deel uitmaken van het consortium.