Gebouw dat op instorten staat in Sint-Pieters-Woluwe vanavond nog gesloopt

Op de drukke Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe staat een gebouw op instorten. Het gaat om een kantoorgebouw dat omgebouwd zou worden tot woningen. Arbeiders merkten dat het gebouw begon te bewegen en ze sloegen alarm. Er is een veiligheidszone ingesteld en de inwoners uit de aanpalende gebouwen zijn geëvacueerd. Het gebouw wordt vanavond nog gesloopt. 

Een gebouw dat gerenoveerd wordt, dreigt in te storten op de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe. De arbeiders die op de werf aan de slag zijn, hebben gezien dat het gebouw bewoog en sloegen meteen alarm. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld. Mensen uit de naburige gebouwen zijn geëvacueerd en naar een sportzaal in de gemeente overgebracht.

Het gaat om een kantoorgebouw waarvoor de eigenaar een vergunning had gekregen om het om te bouwen tot woningen. Politie en brandweer zijn ter plaatse en de gas- en elektriciteitstoevoer zijn afgesloten. De afbraakwerken zullen vanavond nog beginnen. 

De Tervurenlaan is voor het autoverkeer afgesloten en enkele tramlijnen en een buslijn zijn onderbroken, maar er rijden vervangbussen.