Gennez aan Somers: "U zou beter met SP.A besturen"

Wat hebben Mechels burgemeester Bart Somers en Caroline Gennez van SP.A met elkaar gemeen? Hun liefde voor boeken zo blijkt. Wij trokken met hen naar een boekenwinkel voor een gesprek over Mechelen: Wordt de stad goed bestuurd of niet? En willen ze samen in een coalitie? SP.A steekt alvast een duidelijke hand uit.

In de politiek hoeft het niet altijd te gaan over wat politici verdeelt. Wij vroegen aan Bart Somers en Caroline Gennez wat ze gemeen hebben met elkaar? En wat ze waarderen aan elkaar? Hij als burgemeester van Mechelen en lijsttrekker van de Stadslijst, zij als lijsttrekster van oppositiepartij SP.A. Hun liefde voor boeken zo blijkt.

Spaanse herberg

Maar ongezouten geven ze ook hun mening over hoe Mechelen eraan toe is. "Uw coalitie lijkt op een Spaanse herberg en dat vertaalt zich in beslissingen die niet echt de best mogelijke zijn. U zou er beter aan doen om met SP.A samen te werken", zo promoot Gennez haar eigen partij. Maar, ze strooien ook met complimenten. "Bart is een heel goede communicator", zegt zij. "Zij is iemand waar ik bewondering voor heb. Ze staat voor haar ideeën", zegt hij. 

Samenwerking?

In Mechelen is een stadsbestuur met de Stadslijst van Somers, N-VA en CD&V. Maar blijft dit ook na 14 oktober? Somers scoort sterk in de peilingen. Sommigen voorspellen een absolute meerderheid. Of ruilt hij alsnog N-VA of CD&V in voor sp.a?

Hangt er een samenwerking in de lucht? U hoort het in het filmpje hieronder.