Gents gezin met 7 kinderen dreigt op straat gezet te worden

De tijd dringt voor het gezin van Kurt Devolder, zijn vrouw Natascha en hun 7 kinderen. Op 10 november moeten ze hun huurhuis in de Gentse deelgemeente Mariakerke verlaten, maar na 160 huisbezoeken vinden ze niemand die aan hen wil verhuren.

Het huis waarin ze nu wonen, werd vorig jaar verkocht. De nieuwe eigenaar wil het huis renoveren en dan opnieuw verkopen. De familie weet al sinds december dat ze moeten verhuizen, maar op een maand voor de deadline, hebben ze nog geen nieuwe woning gevonden.

160 huizen bezocht

"We hebben nochtans al overal gezocht", vertelt Kurt Devolder bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Van Oudenaarde over Aalter tot Wachtebeke en alles er tussen in, we hebben al 160 huizen bezocht. Telkens struikelen ze over de grootte van het gezin of mijn inkomsten." Kurt heeft een uitkering als invalide, Natascha is huisvrouw. Samen hebben ze nochtans een inkomen van 4.500 euro. 

Op wachtlijst voor sociale woning

Het gezin komt wel in aanmerking voor een sociale woning, maar staat nog op de wachtlijst bij verschillende huisvestingsmaatschappijen in de regio. Maar op korte termijn is er nergens een woning beschikbaar, daarom moeten ze het op de private markt gaan zoeken. 

"We zoeken een woning met minimum vier slaapkamers, liefst twee badkamers en een tuin. Bovendien dicht bij een bus- of treinverbinding naar Gent, zodat onze kinderen in dezelfde school kunnen blijven."

De tijd dringt

"Het zorgt voor erg veel stress in het gezin", mijmert Kurt. "Als we op 10 november op straat worden gezet, verliezen we ook onze uitkeringen, omdat je daarvoor een vast adres nodig hebt."

Het gezin hoopt nu op de goodwill van een huiseigenaar om alsnog snel een nieuwe woning te vinden.