Google lanceert smartphone, tablet en slimme speaker met scherm

Technologiegigant Google heeft zopas de Pixel 3, Pixel Slate en Google Home Hub gelanceerd. Dit zijn respectievelijk een smartphone, tablet en slimme speaker met scherm. Onder het motto "Made by Google" wil het merk zich vooral positioneren als producent van alledaagse toestellen. Net zoals zijn voorganger zal ook de Pixel 3 niet beschikbaar zijn in ons land.

In een eerder sobere setting in New York, presenteerde Google zopas een reeks nieuwe toestellen. Rick Osterloh, hoofd van de hardware-afdeling van Google, begon de presentatie door erop te wijzen dat Google dit jaar voor een nieuwe locatie koos. Alsof het merk ver weg van Silicon Valley een geheel eigen verhaal wil vertellen. Osterloh wilde 3 prioriteiten van het merk benadrukken: een persoonlijke Google-ervaring, veiligheid en het digitaal welzijn.

Google Home met scherm

In tegenstelling tot Apple, dat de producten één voor één presenteert, verklapte Osterloh al tijdens het eerste kwartier wat er te verwachten was. De genodigden konden foto's nemen. Zo weet Google dat die dan in een mum van tijd op Twitter en andere sociale media zullen verschijnen. 

Eerst was er de "slimme speaker". Het is geen geheim dat Google heel hard inzet op Google Home, de slimme luidspreker die bediend wordt met een stem. Groot nadeel ervan is dat het geen scherm heeft. Stel dat u iets online wil bestellen, dan is het heel moeilijk om een beslissing te nemen op basis van geluid. Daarop heeft Google dit jaar een antwoord: de Google Home Hub. 

De Google Home Hub is een slimme luidspreker die voorzien is van een scherm. Als u in de keuken staat en u wil een bepaald recept klaarmaken, dan kan u de instructies op YouTube volgen zonder dat u het scherm moet vuilmaken. Daarnaast heeft Google ook rekening gehouden met de privacy. De Home Hub komt zonder camera zodat u niet stiekem gefilmd wordt. Zo kan u die in uw slaapkamer gebruiken als wekker. Als het donker is, past het scherm zich automatisch aan.

Pixel 3 met krachtige camera

Naast de Home Hub kondigde Google ook een nieuwe tablet aan: de Google Pixel Slate. Deze tablet is in veel opzichten te vergelijken met de tablets die nu op de markt zijn. Het toetsenbord, dat apart verkrijgbaar is, heeft ronde knoppen en is gemaakt van zacht materiaal. "Zo stoort u de mensen rondom u niet als u typt", aldus Google. 

Nadien kwam waar iedereen op wachtte: de Google Pixel 3. In tegenstelling tot de concurrentie heeft ook deze opvolger van de Pixel 2 achteraan maar 1 camera. Toch had dat toestel volgens velen de beste camera van alle smartphones. Hoe doet Google dat? Door de software van de camera zodanig te optimaliseren dat de foto's volgens Google nagenoeg perfect zijn.

Daarnaast krijgt de camera van de Pixel 3 ook Google Lens, een app die het mogelijk maakt om bepaalde zaken in de foto te herkennen. Neemt u een foto van een visitekaartje, dan zorgt Google Lens ervoor dat u het telefoonnummer kan bellen zonder dat u de cijfers moet overschrijven. Neemt u een foto van kledij of schoenen, dan kan Google voor u zoeken waar u die kan kopen.

Omdat de technologiegigant beseft hoe storend meldingen op een smartphone kunnen zijn, komt de Pixel 3 met "Flip to Sush". Als u de smartphone omdraait, dan zullen alle meldingen automatisch uitgezet worden.