Videospeler inladen...

Jean-Marie Dedecker: "Mensen die wanbeleid hebben veroorzaakt, moeten worden weggestemd"

In een nieuwe aflevering op de zetellift in Heuvelland, is vandaag Middelkerke aan de beurt. De sfeer tussen Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) en burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) was met momenten erg gespannen, al kwamen ze toch samen terug aan de finish.

Jean-Marie Dedecker (LDD) wil burgemeester van Middelkerke worden. Hij ziet dat ook haalbaar, want zes jaar geleden haalde hij nog meer voorkeursstemmen dan huidig burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open VLD). Samen besturen zullen ze wat Dedecker betreft, niet doen. "Ik wil niet met een partij samenwerken die zes jaar aan wanbeleid heeft gedaan." "Dat is een jammerlijke uitspraak", reageerde de burgemeester.

Kilte maar ook warmte

Van zodra de opnames startten was Dedecker een gentleman en de burgemeester heel vriendelijk. Ze maakten wel ruzie over het casinodossier. Maar ze hebben toch ook beleefd en vriendelijk geantwoord op alle vragen die de redactie had gemaakt en die zij aan elkaar moesten stellen. "Jij bent sociaal, betrokken en emotioneel", gaf Jean-Marie Dedecker als compliment aan de burgemeester. "En jij kunt 't erg goed zeggen en bent actief", was haar antwoord.

Meest gelezen