Video player inladen...

André maakt inventaris op van alle verkeersborden in zijn gemeente: "Sommige dateren van voor de fusie"

André Pauwels (67) woont in Dadizele en heeft een opmerkelijk voorstel gedaan op jijkiest.be. Hij vraagt dat de politici werk maken van de slechte staat van sommige verkeers- en straatnaamborden in zijn gemeente. Hij verwijst daarvoor naar zijn zelf geschreven inventaris.

Het is ondertussen zo'n twee jaar geleden dat Pauwels de laatste hand legde aan zijn inventaris. Daarin geeft hij een oplijsting van alle verkeersborden en straatnaamborden in Dadizele, deelgemeente van Moorslede. Hij geeft daarbij telkens een gedetailleerde beschrijving van de staat waarin ze zich bevinden.

Pauwels legt uit waarom hij dat doet. "Veel van de verkeersborden zijn volledig verkleurd, vuil, of onleesbaar. Er zijn zelfs straatnaamborden die nog dateren van voor de fusie in 1978." Hij benadrukt dat er meer op het spel staat dan enkel de praktische ongemakken voor bijvoorbeeld de postbode of de pakjesdienst. "Stel, er gebeurt een ongeval: dan zijn de borden het eerste waar de hulpdiensten naar kijken", aldus Pauwels.

Twee politici hebben gereageerd op het voorstel en zeggen dat het gemeentebestuur bezig is met de situatie aan te pakken. "De straatnaamborden werden geïnventariseerd. In eerste instantie zullen de 95 beschadigde of verdwenen borden worden vervangen door nieuwe borden met het logo van de gemeente op." Pauwels is niet onder de indruk: "Het zijn bijna verkiezingen en plots zijn ze "ermee bezig", maar dat wil ik dan wel eerst eens met mijn eigen ogen zien."