Video player inladen...

Trump verontschuldigt zich bij Kavanaugh voor "pijn" die hij en zijn gezin "moesten ondergaan"

De Amerikaanse president Trump heeft zich na de eedaflegging van Brett Kavanaugh als opperrechter verontschuldigd voor de pijn die hij en zijn gezin moesten ondergaan. De president deed dat namens het hele Amerikaanse volk. Kavanaugh beloofde dat hij "onafhankelijk en onpartijdig" zal werken. 

Ook na de benoeming van Kavanaugh als opperrechter heeft Trump nog olie op het vuur gegooid. Kavanaugh wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag toen hij student was. Hij ontkent dat en is na een extra FBI-onderzoek zaterdag uiteindelijk door de Senaat voor het leven benoemd tot rechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof. 

"In naam van onze natie wil ik me verontschuldigen bij Brett Kavanaugh en zijn gezin voor de vreselijke pijn en het lijden dat ze moesten ondergaan", zei Trump.  "Zij die naar voren komen om hun land te dienen verdienen een eerlijke en waardige inschatting, geen campagne van politieke en persoonlijke verwoesting die gebaseerd is op leugens." 

Voor Trump is de onschuld van Kavanaugh bewezen. Hij prees hem als "fair" en een "briljante geleerde". 

Kavanaugh belooft "onafhankelijk en onpartijdig" te werken

Brett Kavanaugh (53) heeft tijdens de ceremonie voor zijn benoeming als rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof beloofd "onafhankelijk en onpartijdig" te zullen werken.

"Het benoemingsproces was controversieel en emotioneel", aldus Kavanaugh. "Maar dat is nu voorbij. Nu wil ik de beste rechter zijn die ik kan zijn. Ik neem deze taak op mij met dankbaarheid en zonder verbittering."

Meest gelezen