Kleuter kritiek na val in vijver van kasteel van Gaasbeek

Een jongetje van vier is in de vijver van het kasteel van Gaasbeek terecht gekomen. De kleuter is in kritieke toestand naar het UZ in Jette overgebracht

Even over 13 uur vanmiddag kregen de hulpdiensten een noodoproep voor een jongen die in de vijver van het Kasteel van Gaasbeek was terechtgekomen. De jongen uit het Brusselse was met zijn school op uitstap in het kasteel van Gaasbeek.

Drinkbeker laten vallen

Naar verluidt zou de jongen zijn drinkbeker in de vijver hebben laten vallen en zou hij zo zelf in de vijver zijn terechtgekomen. De begeleiders en een toevallige voorbijganger konden de kleuter op het droge krijgen en zijn met de reanimatie gestart. Daarna nam het mugteam de reanimatie over. De jongen werd uiteindelijk naar het ziekenhuis van Jette overgebracht. Zijn toestand zou kritiek zijn.