Video player inladen ...

"Maatwerk nodig om everzwijnen aan te pakken in Limburg"

Er is meer maatwerk nodig om de schade door everzwijnen in onze provincie aan te pakken, zegt het Agentschap voor Natuur en Bos in aanloop naar het overleg met de burgemeesters vanmiddag. De voorbije maanden is het aantal klachten over schade sterk toegenomen.

De voorbije maanden is er al meer gejaagd op everzwijnen. En in Heusden-Zolder is een bos op de Galgenberg in Heusden-Zolder omheind. Maar de everzwijnen blijven in tuinen opduiken en alles omwoelen. De gemeenten willen extra maatregelen.

Maatwerk

"We zullen nog beter moeten samenwerken op het terrein", zegt Dries Gorissen van ANB. "We moeten alle probleemgevallen analyseren en dan een oplossing op maat zoeken, heel lokaal.  Dus ik denk dat er op dat vlak nog wel wat extra inspanningen mogelijk zijn."

Rechtbank?

Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder dreigden eerder met juridische stappen tegen ANB, maar de gemeenten willen nu eerst afwachten of de nieuwe maatregelen resultaten opleveren.

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Video player inladen ...