Video player inladen...

Politiek links en politiek rechts uitgeKLAARd

Het is verkiezingstijd en dan duiken de termen links en rechts overal op. Maar wat is politiek links en politiek rechts? Is het altijd even duidelijk welk partij links is en welke partij rechts? Kan een linkse partij ook rechtse standpunten hebben en omgekeerd? Op al deze vragen geeft politicoloog Carl Devos een antwoord aan Yousri Mekroum. 

Wekelijks brengt KLAAR twee uitlegvideo’s voor de leerkrachten uit het middelbaar onderwijs. De onderwerpen linken met de ruime actualiteit. Moeilijke thema’s of heftige gebeurtenissen die verduidelijking nodig hebben, maatschappelijke thema’s waar veel om te doen is en onderwerpen die binnen de leefwereld van de jongeren spelen. Die legt KLAAR in heldere taal uit. 

Nog meer KLAAR-items en bijhorende collecties van archiefbeelden van VRT, vind je als leerkracht op het Archief voor Onderwijs.  

Meest gelezen