Spontane staking bij postbodes in Hasselt

In Hasselt, Diepenbeek en Alken wordt vandaag minder post bedeeld. Dat komt door een staking in het uitreikingskantoor in Hasselt.

De helft van de postbodes in het kantoor van Hasselt heeft vanmorgen spontaan het werk neergelegd. De werkdruk is veel te hoog, zegt Heidi Kruppa van de ACOD. "Mensen zijn soms tien of elf uur op de baan om alles weg te krijgen. Want er blijven maar pakjes bijkomen. Ze krijgen het gewoon niet gedaan."

Vorig najaar werd er in het uitreikingskantoor ook al eens gestaakt. "Toen wilde men het werk met vier mensen minder gaan doen. Die besparing is uiteindelijk teruggeschroefd. Maar het is duidelijk niet voldoende. Dit is een duidelijk signaal dat het niet haalbaar is, als de volumes zo blijven stijgen."

Geen post?

"Er wordt vandaag wel post bedeeld, maar minder", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck van Bpost. "70 postbodes staken, maar zo'n 75 anderen zijn vandaag gewoon aan het werk. Maar uiteraard is de postbedeling daardoor verstoord."