Foto: Twitter/Rob Jetten.

Rob Jetten volgt Alexander Pechtold op als fractievoorzitter D66

Rob Jetten is aangesteld als nieuwe fractievoorzitter van de Nederlandse links-liberale partij D66. Hij volgt Alexander Pechtold op, die afgelopen weekend opstapte als partijleider en parlementslid.  

De nieuwe fractievoorzitter is niet automatisch de nieuwe partijleider. Die wordt later gekozen. Jetten sluit niet uit dat hij zich kandidaat zal stellen voor het partijvoorzitterschap.

Rob Jetten, 31 jaar, zit anderhalf jaar in de Tweede Kamer, het Nederlandse parlement. Hij was eerder onder meer gemeenteraadslid van DSS in Nijmegen. 

De links-liberale D66 zit samen met de liberale VVD van premier Mark Rutte, het christendemocratische CDA en de ChristenUnie in de regering, maar de partij doet het niet zo goed in de peilingen. Pechtold zelf, die in 2006 aan het hoofd kwam te staan van de partij, kwam in opspraak na berichten dat hij een appartement gekregen had van een vriend en een relatie met een politica van D66 nogal onaangenaam beëindigd was.