Video player inladen ...

Steekt Juncker hier de draak met Theresa May (of haar dansstijl)?

Europees Comissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft zijn toespraak voor het Europese halfrond maandagavond op zijn zachtst gezegd eigenzinnig ingeleid.

Toen Juncker de microfoon afstelde net voor hij het woord nam, klonk er nog heel even achtergrondmuziek. Verleid door het deuntje bewoog hij even zijn romp, met pretlichtjes in de ogen leek het wel, op een manier die meteen deed denken aan de danspasjes van Theresa May op haar Afrikareis.

Daarop wees een journalist van de "Daily Telegraph" Juncker terecht, als zou hij de spot hebben gedreven met de Britse premier.

Juncker ontkende achteraf met klem dat hij de Britse premier zou hebben uitgelachen. "Ik heb het grootste respect voor Theresa May, en daarvan heb ik herhaaldelijk in het openbaar blijk van gegeven, zowel in woord als in daad," liet hij weten.